ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ 30/9)

Το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτέμβρη, στο κέντρο της Αθήνας, αντιφασιστική μηχανοκίνητη περιπολία δέχτηκε επίθεση από μπάτσους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών ατόμων και 15 συλλήψεις, οι περισσότεροι από τους οποίους φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης κατά την σύλληψη ή/και κατά την παραμονή τους στην ΓΑΔΑ. Η 3η κατά σειρά μηχανοκίνητη αντιφασιστική περιπολία ανέκοψε τάγματα εφόδου νεοναζί χρυσαυγιτών κοντά στην πλ. Αμερικής (εκείνων, που την περασμένη βδομάδα κατά δική τους παράδοχη σε social media, είχαν επιτεθεί στην Τανζανική κοινότητα).

Οι μπάτσοι, με αξιοσημείωτη εγρήγορση, έτρεξαν να συνδράμουν τους νεοναζί και να χτυπήσουν σε 2 σημεία την πορεία των αντιφασιστών. Το “αντισυστημικό” κώμα της χρυσής αυγής, παρά την έμπρακτη υποστήριξη που δέχεται από μπάτσους και κράτος, όπως αποδεικνύουν τα πρόσφατα γεγονότα στην Άρτα, τον Βόλο, την Κοζάνη, θα τα βρουν δύσκολα στο δρόμο.

Παρά τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια, παρά την υποστήριξη από κράτος, μπατσοτρομοκράτες και μμε που άλλη μια φορά επιδόθηκαν σε όργιο παραπληροφόρησης αναπαράγοντας ασύστολα ψεύδη που παραμορφώνουν εντελώς την πραγματικότητα σε βάρος των αγωνιστών, οι άνθρωποι αυτού του τόπου δε θα επιτρέψουν την επέλαση του ναζισμού και αντιστέκονται με κάθε μέσο.

Την ίδια στιγμή που η εξουσία προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι των ίσων αποστάσεων (θα πατάξουμε τα άκρα…), είναι οφθαλμοφανέστατο ότι ο μοναδικός στόχος και εναγώνια προσπάθειά της, είναι να χτυπήσει και να καταστείλει με όλα τα μέσα την αντίσταση των αγωνιστών που αποτελεί και το εμπόδιο στα σχέδιά της. Έτσι, ενώ γινόμαστε μάρτυρες άγριας καταστολής των λαϊκών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, ενώ διασύρουν απεργούς διαδηλωτές δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους, χαϊδεύουν τ΄ αυτιά των δολοφόνων ναζίδων της χρυσής αυγής, είτε πρόκειται για βουλευτές τους είτε για απλά μέλη, φιλαράκια των κατασταλτικών δυνάμεων…

https://athens.indymedia.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *