Επιτυχημένο το πρώτο Συλλογικό φαγοπότι!!!

dante2DSC_0194DSC_0195DSC_0226DSC_0297DSC_0451DSC_0603Την Κυριακή 29 Νοέμβρη, μια μόλις εβδομάδα μετά την έναρξη της κατάληψης και μετά την πρώτη (αναγνωριστική) επαφή μας με την  καταστολή το Σάββατο 28 Νοέμβρη το πρωί, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συλλογικό φαγοπότι στην Κατάληψη Ελαία.

Όπως πάντα, η έναρξη καθυστέρησε… Μέχρι να ξυπνήσουμε, να πλυθούμε, να πιούμε κάνα καφεδάκι έφτασε κοντά 1 το μεσημέρι, ο ήλιος λάμπει και ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα! Αλλά σιγά σιγά έρχεται κόσμος, καθαρίζεται ο χώρος μέσα, διαμορφώνεται ο χώρος έξω, στήνονται καρέκλες, τραπέζια και γραφεία για το μπουφέ, κάποιος στήνει και κάτι ηχειάκια έξω και η ατμόσφαιρα γίνεται γιορτινή. Ήδη έχουν σκάσει τα πρώτα πιτσιρίκια τα οποία κάνουν βόλτες στον κήπο και συναναστρέφονται τα σκυλιά και τα γουρούνια της κατάληψης.

Και έρχεται κόσμος γνωστός, και έρχεται κόσμος άγνωστος, με φαγητά, με κρασιά, με κερασμένα πιτόγυρα, με καροτσάκια και παιδάκια και με τον καλό λόγο και το χαμόγελο στο στόμα! Ο κόσμος μιλάει, τρώει, πίνει, παίζει μουσική, τα πιτσιρίκια ζωγραφίζουν και παίζουν, και όλοι περνάνε καλά. Αυτή η χαλαρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν πολλοί άνθρωποι συνεργάζονται για να καταφέρουν κάτι όλοι μαζί, χωρίς πολλά λόγια και με ότι μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας, η ατμόσφαιρα της αυτοοργάνωσης, είναι διάχυτη και  όλοι τη νιώθουν. Είναι πολύ ωραία εδώ! Να ξαναβρεθούμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *