με το Αντώνη Κουτσούμπα (βιοκαλλιεργητής από την Ξάνθη)
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6, 11:00 το πρωί
Η καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού(triticum dicoccum)*, οι γηγενείς ποικιλίες δημητριακών και οι διαφοροποιήσεις τους, θρεπτική αξία, διατροφική αυτάρκεια, μεταποίηση (σιμιγδάλι, αλεύρι, πλιγούρι).
*Αναφέρεται και ως ΖΕΑ, Ζειά, Βρίζα, Όλυρα, Emmer (Γερμανία), Farro (Ιταλία) και ορισμένες φορές συγχέεται με το Ασπροσίτι (γερμαν. Dinkel).
Μια δυναμική καλλιέργεια χάρη στο γεγονός ότι το δίκοκκο σιτάρι δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα και λιπάσματα, ούτε εντομοκτόνα για την αποθήκευση, λόγω της προστασίας που του προσφέρουν τα λέπυρα, δηλαδή οι πολλαπλοί φλοιοί του καρπού.