Ποιος είναι τελικά ο τρομοκράτης; – Κάλεσμα σε Αντιφασιστική Πορεία

Ποιος είναι τελικά ο τρομοκράτης;

Στις 21/04 (καθόλου τυχαία ημερομηνία), γύρω στις 9.30 το βράδυ, δέχθηκε επίθεση μετανάστης ερχόμενος προς την κατάληψη Ελαία, μόλις λίγα μέτρα από αυτή. Δύο κρανοφόροι επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα, αφού τον ξυλοκόπησαν, απείλησαν τη ζωή του, αν συνεχίσει να ασχολείται και να στηρίζει δράσεις της κατάληψης. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συντρόφους, που βρίσκονταν στο χώρο της κατάληψης και καλέστηκε άμεσα έκτακτη συνέλευση.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο θρασύδειλο χτύπημα έχει δύο στόχους. Σαφέστατα πρώτος στόχος είναι οι μετανάστες (ειδικά όταν προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν πολιτικά, διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα) και έπειτα η κατάληψη Ελαία. Το περιστατικό αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και μάλιστα αποτελεί κορύφωση συνεχόμενων επιθέσεων, που δέχεται ο χώρος το τελευταίο διάστημα, από τον κρατικό μηχανισμό καταστολής. Το αν το γεγονός του ξυλοδαρμού αποτελεί κρατική ή παρακρατική βία δεν μπορούμε να το ξέρουμε, μιας και τα όρια κράτους και παρακράτους είναι θολά.

Στα πλαίσια τρομοκράτησης των ανθρώπων που πλαισιώνουν την κατάληψη και της απώθησης της τοπικής κοινωνίας (που ως τώρα κρατά θετική στάση απέναντί της) είχαμε εξακριβώσεις και απόπειρες προσαγωγών. Οι επιθέσεις ολοένα και πυκνώνουν και μάλιστα από απόσταση πεντακοσίων μέτρων έφτασαν και στην πόρτα της κατάληψης.

Όλο αυτό το γενικό κλίμα απαξίωσης αγωνιστών, στοχοποίησης πολιτικών χώρων και κρατικής τρομοκρατίας αποτελεί προσπάθεια αποπροσανα τολισμού της κοινωνίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Κράτος και κεφάλαιο, προκειμένου να αποφύγουν το ξέσπασμα της οργής του κόσμου, επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών. Οι επιθέσεις σε καταλήψεις, σε κοινωνικούς χώρους ολοένα και εντείνονται, πιέζοντας τα ήδη στενά όρια της διεκδίκησης ελεύθερου χώρου και χρόνου. Στη γενικευμένη προσπάθεια καταστολής δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι παρακρατικοί. Το τελευταίο διάστημα άρχισαν να εμφανίζονται στους δρόμους της Κέρκυρας φασιστικά συνθήματα και τρικάκια της Χρυσής Αυγής. Η σχέση του νεοσύστατου πυρήνα της Χρυσής Αυγής με το ΛΑ.Ο.Σ. καταδεικνύεται σε τοπικό επίπεδο από την κοινή τους δημόσια παρουσία σε διάφορες εθνικιστικές φιέστες. Το ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί επικίνδυνο σύμμαχο των ναζιστικών ομάδων, μιας και αναλαμβάνει το ρόλο της υπεράσπισής τους στο κοινοβούλιο και κυρίως στα Μ.Μ.Ε.

Όλος αυτός ο συρφετός νεοναζιστών, μπράβων της νύχτας και μπάτσων, οι οποίοι είτε από επάγγελμα, είτε από χόμπι επιδίδονται σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας της κοινωνίας, όχι μόνο δε μας τρομάζει, αλλά μας συσπειρώνει. Απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις εμείς απαντάμε με πολιτικό λόγο και δράσεις.

Καλούμε την Πέμπτη 29/04 στις 6μ.μ. συγκέντρωση- μικροφωνική στηνπλατεία Γεωργάκη και στις 7μ.μ.πορεία διαμαρτυρίας.

ΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΕΙ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *