ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ;

Στις 10 Γενάρη 2012, αλληλέγγυοι/ες στους διωκώμενους για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. H πρόθεσή τους ήταν να μεταδοθεί στον αέρα ένα ηχογραφημένο μήνυμα διάρκειας μίας ώρας, στο οποίο οι κατηγορούμενοι ως μέλη του Ε.Α., που δικάζονται από τις 5 Οκτώβρη στο Ειδικό Δικαστήριο Κορυδαλλού, εξέφραζαν τις θέσεις τους σχετικά με τη δίωξή τους. Όταν το μήνυμα ξεκίνησε να μεταδίδεται, στο σταθμό κατέφτασαν, με εντολή εισαγγελέα, ομάδες ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, περικυκλώνοντάς τον. Ακολούθησε η σύλληψη όλων των αλληλέγγυων με την κατηγορία του εγκωμιασμού τρομοκρατικών πράξεων και της απείθειας και η μεταγωγή τους στη ΓΑΔΑ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο σταθμός δεν είχε καμία αντίρρηση να παιχτεί το μήνυμα, ενώ παράλληλα ζήτησε από την αστυνομία να μην προβεί σε συλλήψεις.

Στις 13/1 οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την κατηγόρια του εγκωμιασμού τρομοκρατικών πράξεων (άρθρο 185 του ποινικού κώδικα) και της ανωμοτί ψευδούς κατάθεσης. Τα συγκεκριμένα άρθρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια και επιστρατεύτηκαν σε μια διόλου τυχαία ιστορική συγκυρία, στην οποία το κράτος ασφάλειας γίνεται ο κανόνας σε σχέση με το πάλαι ποτέ κράτος πρόνοιας, το οποίο καταργείται στην προσπάθεια  του ελληνικού καπιταλισμού να διασωθεί. Στη λογική αυτή, διατάξεις και νόμοι που παραπέμπουν στο μακρινό, ολοκληρωτικό παρελθόν, φαίνεται να ταιριάζουν γάντι στις επιταγές του παρόντος.

Ο νέος ολοκληρωτισμός δοκιμάζει τις αντιστάσεις της κοινωνίας, κλιμακώνοντας τον πόλεμο απέναντι σε εκείνους που τον αντιμάχονται. Σ’ αυτό το πεδίο σύγκρουσης, κοινωνικής και ταξικής, οι δικές μας θέσεις μάχης βρίσκονται στους πλούσιους σε περιεχόμενο και πρακτικές αγώνες και στο στοιχείο εκείνο που ιστορικά τους δικαιώνει: την αλληλεγγύη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 10ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ

κατάληψη Ελαία

Γενάρης 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *