Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης στον LITERAL_X – Παρασκευή 7/12 ΤΑΙΝΙΑ, ΣΟΥΠΑ & ΚΡΑΣΙ

Ο Literal_X είναι ο αναρχικός, ο Mc, ο Rapper, ο φίλος, ο αδερφός, ο σύντροφος. Έχοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας και μη μπορώντας με κάποιο άλλο τρόπο να βρει χρήματα, κάνουμε κάτι για την οικονομική του ενίσχυση. Μια ενίσχυση που θα πάει για ιατρό – φαρμακευτικά έξοδα, εξετάσεις και κόστη διαβίωσης. Καταβεβλημένος από την νόσο του καρκίνου αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση του. Αγωνίζεται και ξέρει να το κάνει καλά όπως και τότε, όταν αγωνιζόταν για τους άλλους διοργανώνοντας αντί-εμπορευματικές συναυλίες (και όχι μόνο) και συμμετέχοντας και ο ίδιος, σαν καλλιτέχνης σε πολλές με σκοπό την οικονομική ενίσχυση και την αλληλεγγύη συντρόφων, φυλακισμένων και πολλών άλλων περιπτώσεων.
Όπως και ο ίδιος, ποτέ σαν φιλάνθρωπος, αλλά πάντα σαν αλληλέγγυος και ίσος σε αυτούς που απευθύνονταν, έτσι και εμείς για λόγους αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπικούς, πιστεύουμε και προωθούμε πάντα την αλληλεγγύη στις κοινωνίες που ζούμε, επειδή θεωρούμε τον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα εξίσου σημαντικό παράγοντα στα κινήματα που συμμετέχουμε.

Αγωνιστικά και Αλληλέγγυα με αξιοπρέπεια για τον Literal_X.

 

“Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ”
της Τώνιας Μαρκετάκη (1984)

Η ταινία αφηγείται μια ιστορία αγάπης που προδόθηκε για…το χρήμα. Η υπόθεση της εξελίσσεται στην Κέρκυρα, στις αρχές του αιώνα. Στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο του τόπου και της εποχής, μια ιστορία αγάπης που προδόθηκε για το χρήμα. Μια γυναίκα ταπεινής καταγωγής εγκαταλείπεται από τον αγαπημένο της που ανήκει στην μπουρζουαζία και που δεν τολμάει να αντισταθεί στην τάξη του και να παντρευτεί μια κοπέλα χωρίς προίκα. Η κοινωνία την περιθωριοποιεί, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ανύπαντρη μητέρα εκείνη την εποχή. Όμως η βιομηχανική επανάσταση έχει ήδη αρχίσει και η νεαρή γυναίκα, μέσα από την καινούργια της θέση ως εργάτρια σε εργοστάσιο, θα βρει τον τρόπο να επιζήσει και να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της και τα πιστεύω της. Πως η αγάπη δεν θα `πρεπε να έχει τιμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *