ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Όλοι στην συγκέντρωση που καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι την Πέμπτη 31/1 στις 18:00 στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Παν/μιου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΑΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΞΓΜΔ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Στις 17/1, φοιτήτριες και φοιτητές του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Κέρκυρας, μετά το τέλος της ορκωμοσίας των τελειόφοιτων του τμήματος, που πραγματοποιούνταν στην Ιόνιο Ακαδημία, επεδίωξαν να συναντηθούν με την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της υποχρεωτικής, για το συγκεκριμένο τμήμα, εξάμηνης φοίτησης εξωτερικού. Η Πρύτανης αφού αρνείται πεισματικά το αυτονόητο αίτημα των φοιτητών, κλειδώνεται στο γραφείο της. Παράλληλα καλεί στο χώρο της Ιονίου Ακαδημίας αστυνομικούς της ασφάλειας, προφασιζόμενη ότι φοιτητές προκάλεσαν φθορές στο κτήριο και απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα υπαλλήλου της Πρυτανείας. Χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση και χωρίς να δοθεί η οποιαδήποτε αφορμή, ΜΑΤ εισβάλλουν στο χώρο της Πρυτανείας, χτυπώντας έναν από τους φοιτητές και συλλαμβάνοντας 28 από αυτούς, καταργώντας και την τελευταία υπόνοια ασύλου. Οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες οδηγούνται στην ασφάλεια, όπου τους απαγγέλλονται κατηγορίες, μετά από μήνυση της γραμματέως της Σαλή-Παπασαλή, Σ. Σποζίτου.

Οι περικοπές κονδυλίων, οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και η γενικότερη υποβάθμιση της εκπαίδευσης είναι η πραγματικότητα των φοιτητών στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης. Και όταν, απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, τους μπαίνουν “κακές ιδέες” για να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, το μάθημα που θα πρέπει να εμπεδώσουν είναι ότι ο φόβος και η συναίνεση θα κυριαρχήσουν μέσω της καταστολής.

Σε αυτά τα πλαίσια, η απόφαση της Σαλή-Παπασαλή για την επέμβαση των ΜΑΤ, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται απλώς ως η εφαρμογή της εντολής μιας παρανοϊκής. Το γεγονός ότι η εντολή αυτή μπόρεσε τελικά να εφαρμοστεί, είναι η απτή απόδειξη πως η μορφή του κράτους αλλάζει και παρόμοιες ενέργειες θεωρούνται νομιμοποιημένες: ενώ μέχρι τώρα η κοινωνική ειρήνη στα πανεπιστήμια και παντού διατηρούνταν μέσω κρατικών «παροχών» (το περίφημο «κοινωνικό κράτος»), τώρα η καπιταλιστική κρίση ορίζει πως η σταθερότητα θα εξασφαλίζεται με σκληρή καταστολή.

Κι αν το μέλλον φαντάζει σκοτεινό, η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αλληλέγγυων στους συλληφθέντες έξω από την ασφάλεια Κέρκυρας, την ίδια κιόλας μέρα, δείχνει πως η εκστρατεία του τρόμου δε δημιουργεί μόνο φοβισμένους, αλλά και ανθρώπους έτοιμους και αποφασισμένους να κηρύξουν τον πόλεμο εναντίον της. Κι αν τα αφεντικά και οι κυβερνώντες δείχνουν πώς όλα τα έχουν κανονισμένα για την πάρτη των από κάτω αυτού του κόσμου, μένει να αποδείξουμε ότι και οι πιο καλοκουρδισμένες μηχανές, ξεχαρβαλώνονται. Μένει να αποδείξουμε ότι δεν θα ξαναχτίσουμε την μυρμηγκοφωλιά τους.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ

One thought on “ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

  1. A/A

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

    ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΜΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *