Σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων Κ*ΒΟΞ και Βαλτετσίου 60

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Τα ξημερώματα της 20ης Απριλίου δυνάμεις καταστολής κάθε είδους μαζί με τρεις εισαγγελείς απέκλεισαν την περιοχή των Εξαρχείων, επιβάλλοντας απαγόρευση   κυκλοφορίας, και προχώρησαν στη σφράγιση του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ και στην εκκένωση της στεγαστικής κατάληψης Βαλτετσίου 60. Η αστυνομική επέμβαση έγινε ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η διοίκηση του Ι.Κ.Α. ,στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκουν και τα δυο κτήρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κατασταλτική αυτή επιχείρηση έρχεται μια εβδομάδα μετά τις εξαγγελίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε για αστυνομική επέμβαση με τη διαδικασία του αυτόφωρου σε περιπτώσεις καταλήψεων «υπουργείων, πανεπιστημίων και άλλων δημοσίων κτηρίων».

Το κράτος επιχειρεί τη στρατιωτικοποίηση του κέντρου της Αθήνας οι γειτονιές της οποίας θυμίζουν, ολοένα και περισσότερο, στρατόπεδα και οι πλατείες προαύλια φυλακών υψίστης ασφαλείας . Το σχέδιο αυτό έχει σαν στόχο να «υπενθυμίζει» σε όλους εκείνους που χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη και με την οργή τους να φουντώνει θα γεμίζουν δρόμους και πλατείες πως ,όταν χρειαστεί, ο στρατός και η αστυνομία θα είναι πανέτοιμοι να τους αντιμετωπίσουν.

Είναι βέβαιο πως μέσα στο περιβάλλον αυτό και όσο η καπιταλιστική κρίση οξύνεται τόσο το κράτος και τα αφεντικά θα επιτίθενται με λύσσα σε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο επιχειρεί να χτίσει διαφορετικές κοινωνικές σχέσεις, απέναντι και έξω από τις κυρίαρχες εμπορευματικές, δημιουργώντας, παράλληλα, ρωγμές ελευθερίας και αντίστασης μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της  μητρόπολης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το απόγευμα της 21ης Απριλίου δεκάδες αναρχικών, αντιεξουσιαστών/αντιεξουσιαστριών και αλληλέγγυων επανακατέβαλαν το κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ στέλνοντας  έμπρακτα το μήνυμα πως το ΒΟΞ ή θα είναι κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ή ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΞ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 60!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

 

Κατάληψη ΕΛΑΙΑ

Κέρκυρα, Απρίλιος 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *