Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων στην Ελαία!! Σάββατο 9/6: Παράσταση “Η νύχτα των Παλιάτσων”, Κυριακή 10/6: Βιβλιοπαρουσίαση “Ο Κάλιμπαν και η Μάγισσα”

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6/12 στις 21:30

Οι Τσιριτσάντσουλες*, θεατρική ομάδα από την Αθήνα, παρουσιάζει τη Λαϊκή Όπερα Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ” στον υπαίθριο χώρο της Κατάληψης “Ελαία”.

.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Μια ιστορία θα σας πω, που γράφτηκε με αίμα. Που μες του χρόνου την καρδιά, συνέβηκε στα ξένα…»

Το κείμενο, γραμμένο μεταξύ 1999 και 2002, μιλάει για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την επανάσταση. Θέματα διαχρονικά, αλλά σε κάθε περίπτωση δραματικά επανεπικαιροποιημένα από τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα. Το έργο είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο και δραματουργικά στέκεται στη γωνιά που το «κρητικό θέατρο», πιασμένο χέρι χέρι με τη «ζακυνθινή ομιλία», συναντάνε το «θέατρο του Μπρεχτ». Ονομάσαμε την παράσταση αυτή λαϊκή όπερα. Λαϊκή, γιατί απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και όχι σε κάποια φιλότεχνη ελίτ της. Όπερα, γιατί είναι γεμάτη μουσική.

περισσότερα εδώ
.
*Οι Τσιριτσάντσουλες έρχονται για δεύτερη φορά στην Κατάληψη Ελαία, καθώς πριν από ενάμιση χρόνο είχαν ανεβάσει το Μίστερο Μπούφο του Ντάριο Φο.

.

Κυριακή 10/6 στις 20.30

 

Οι εκδόσεις του Ξένων παρουσίαζουν το βιβλίου της Σίλβια Φεντερίτσι “Ο Κάλιμπαν και η μάγισσα. Γυναίκες, Σώμα και Πρωταρχική Συσσώρευση“, με θέμα το κυνήγι μαγισσών του 16ου και 17ου αιώνα, ως μέθοδος ελέγχου και υποτίμησης των γυναικών με στόχο την ανάπτυξη και την εδραίωση των καπιταλιστικών σχέσεων, ζήτημα όσο ιστορικό, άλλο τόσο δραματικά επίκαιρο.

.
.
μια προσέγγιση πάνω στο βιβλίο εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *