Κείμενο της κατάληψης Ελαία ενάντια στην ομοφοβία

Το Σάββατο 06/02/2016 εντός του χώρου του Ι.Π. ομάδα γνωστών τραμπούκων επιτέθηκε σε φοιτητή που ανήκει στην  LGBTQ+ κοινότητα. Η επίθεση είχε ξεκάθαρα σεξιστικό-ομοφοβικό χαρακτήρα, ενώ απειλήθηκε και η ζωή του. Το περιστατικό εντάσσεται σε μια σειρά γεγονότων που στόχο έχουν να εκφοβίζουν τους ανθρώπους που δεν εμπίπτουν στα δικά τους χαρακτηριστικά.

Εκείνο που καταφανώς συμβαίνει είναι τα άτομα της LGBTQ+ κοινότητας να στερούνται την ορατότητα, την έκφραση, ακόμα και την ύπαρξή τους στην κοινωνία που ζουν και δραστηριοποιούνται. Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα καταπνίγεται μέσα στην πατριαρχική κοινωνία, η οποία δημιουργείται και οριοθετείται από το καπιταλιστικό σύστημα. Ας μη ξεχνάμε ότι το σύστημα εξουσίας επιβάλλει την επικράτηση του ετεροκανονικού προτύπου ως μια νόρμα που θα παράγει ανθρώπινο δυναμικό προς εκμετάλλευση.

Είναι γεγονός ότι οι ρόλοι και το φύλο είναι κοινωνικές κατασκευές και ότι ως τέτοιες αναπαράγονται. Κάθε άνθρωπος που γεννιέται διαθέτει ένα φύλο και έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα. Ένα πρώτο βήμα αντίστασης του ατόμου είναι η απόρριψη του έμφυλου δυισμού και η αποσύνδεση του φύλου από τη σεξουαλικότητα. Στην ουσία κάθε πάλη ενάντια στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς περιλαμβάνει και την αμφισβήτηση των προκαθορισμένων κοινωνικών ρόλων με βάση το φύλο.

Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι ο κόσμος δεν αλλάζει με προσευχές. Αλλάζει με καθημερινούς αδιαμεσολάβητους αγώνες, για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οποιαδήποτε ομοφοβική – ρατσιστική – φασιστική ενέργεια θα τσακίζεται στο εδώ και στο τώρα με συνοπτικές διαδικασίες. Προειδοποιούμε ότι κάθε τέτοιου τύπου ενέργεια θα απαντάται με τον δικό μας αξιακό κώδικα. Καμία ανοχή.

Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται ενάντια σ’ έναν κόσμο εξουσίας, εκμετάλλευσης και έμφυλης καταπίεσης

Ρατσιστές και ομοφοβικοί στου πηγαδιού τον πάτο.

ελαια

                                          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *