ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με προβολή ντοκιμαντέρ για τη ΒΙΟμηχανική ΜΕταλλευτική

117736-afisanew

 

22/2, 21:30 

ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με προβολή ντοκιμαντέρ για τη ΒΙΟμηχανική ΜΕταλλευτική (Θεσσαλονίκη). 

Τίτλος ντοκιμαντέρ: ΒΙΟ.ΜΕ.: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ? ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! (Ομάδα Διακόπτες Ιαν. 2013 / 28.58min)

 

Θα ακολουθήσει καφενείο με 60′-70′ μουσική.

Η 12η Φεβρουαρίου αποτελεί μια σημαντική ημέρα για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, εταιρεία θυγατρική της πτωχευμένης «Φίλκεραμ-Τζόνσον». Οι πόρτες του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου άνοιξαν και πάλι και οι εργαζόμενοι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα. Εξάλλου όπως αναφέρεται και στο κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων «Δεν μπορείτε εσείς; Μπορούμε εμείς».
 «Σε επίπεδο συνεταιρισμών έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, αλλά με το πλαίσιο που έχουμε βάλει εμείς είναι η πρώτη προσπάθεια. Πρόκειται για μια συνεργατική επιχείρηση που όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν την ίδια βάση, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Όλα στο πλαίσιο ισότητας», (Μ. Αναγνώστου).
 Στη Βιομηχανική Μεταλλευτική, πριν κλείσει το εργοστάσιο, εργάζονταν 70 περίπου άνθρωποι. Από αυτούς οι 56 παραμένουν ακόμα άνεργοι. Το Σωματείο εκπροσωπεί συνολικά 36 από αυτούς, ωστόσο το κάλεσμα για συμμετοχή στο εγχείρημα είναι ανοικτό προς όλους τους εργαζόμενους. «Δεν έχει σημασία αν είναι στο Σωματείο ή όχι. Το Σωματείο πήρε απλά την πρωτοβουλία να ανοίξει την πόρτα και να βάλει μπροστά τα μηχανήματα» (Μ. Αναγνώστου).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *