Βιβλιοπαρουσίαση και προβολή για το γερμανικό αντιφασιστικό κίνημα (1980-2003)

Την Παρασκευή 7/6, στις 20.00, στην πλατεία Νέου Φρουρίου (δίπλα στα σκαλάκια της Τενέδου) θα προβληθεί το γερμανικό ντοκυμαντέρ “The truth lies in Rostock” (Η αλήθεια βρίσκεται στο Ροστόκ).

 Το ντοκυμαντέρ ασχολείται με τα γεγονότα του 7ήμερου φασιστικού πογκρομ που συνέβη στο Ροστόκ το 1992 και αποτελεί ένα εξαιρετικό ιστορικό ντοκουμέντο για τη μαζική παρουσία των νεοναζί στην κοινωνική ζωή της Γερμανίας τη δεκαετία του 90′ και την υποστήριξη που τους δόθηκε απλόχερα από την πλευρά του γερμανικού κράτους.

.Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου “Autonome Antifa: σύντομη ιστορία του γερμανικού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος” (εκδόσεις Antifa Scripta).
Το βιβλίο αναφέρεται στην οργάνωση και τη δράση του γερμανικού Antifa κινήματος από τα τέλη της δεκαετία του 1980 μέχρι τις αρχές του 2000.
  
Η εισαγωγή του βιβλίου σε μορφή PDF:
 
.Με φίλους φτιάξτε ομάδες στην πόλη σας,συζητήστε,μιλήστε,αποκτήστε παρουσία.Κάνοντας τη μικροδουλειά,κάνετε τα βασικά βήματα της αντιφασιστικής δουλειάς:Χωρίς τα βασικά αυτά βήματα δεν θα υπήρχαν “μεγαλόσωμοι”να κυνηγάνε φασίστες…Αλλά για να εξασφαλίσουμε λίγο ελεύθερο χρόνο πρέπει να γίνουν πολλά παραπάνω.Πρέπει να παλέψτε για το δημόσιο χώρο σας στην κοινωνία και να τον υπερασπιστείτε απέναντι στους φασίστες και το κράτος.Τα τρικάκια,οι αφίσες, οι διαδηλώσεις,οι ομιλίες,οι συζητήσεις στο σχολείο,στο πανεπιστήμιο,στη δουλειά, τα συνθήματα στους τοίχους,η ιστορική δουλειά κι όλα αυτά που μπορεί να γίνουν είναι βασικότατα για να οικοδομηθεί ένα αντιφασιστικό,αριστερό περιβάλλον.Όλα αυτά τα δοκιμάσαμε στην Antifa(M)και ένα μπορώ να σας πω:ήταν επιτυχημένα…”
 
.AFISA_KERKYRA (1)
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *