ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/03 ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει χώρα ένα γεωπολιτικό παιχνίδι, με πιόνια του πρόσφυγες και μετανάστες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τα θύματα της επίθεσης των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, που με πολέμους και στρατιωτικές επιχειρήσεις στοχεύουν στον έλεγχο ολόκληρων περιοχών και πλουτοπαραγωγικών πηγών, καταδικάζοντάς τους στην εξαθλίωση και στον ξεριζωμό.

Απέναντι στο διαχρονικό παραμύθι που θέλει την Ελλάδα μόνιμο καημένο θύμα των ισχυρών του κόσμου, η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο, καθώς συμμετέχει ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που καταστρέφουν χώρες και ξεριζώνουν ανθρώπους. Η συμμετοχή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε όλους τους ενεργειακούς, γεωπολιτικούς, πολεμικούς ανταγωνισμούς, καθώς και σε όλους σχεδόν τους πολέμους που διεξάγονται τις τελευταίες δεκαετίες στη Μέση Ανατολή, είναι η πραγματική αιτία του ανθρώπινου ποταμιού που αναζητά καλύτερη ζωή στην προσφυγιά.

Η ακροδεξιά ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, η πολιτική της οποίας έχει ενισχυθεί από την προηγούμενη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο και συνεχίζει τις διαδικασίες για την δημιουργία των νέων κλειστών κέντρων κράτησης, των οποίων την κατασκευή έχουν αναλάβει μεγάλες εταιρίες (Μπόμπολας στην Λέσβο με 854.390 ευρώ, ΤΕΡΝΑ στην Χίο με 1.031.398 ευρώ, Μυτιληναίος στην Σάμο με 947.651 ευρώ). Χιλιάδες στοιβάζονται σε απάνθρωπα κολαστήρια, όπως αυτό της Μόριας. Χιλιάδες είναι αυτοί που δεν πρόφτασαν να φτάσουν ούτε στη στεριά αλλά πνίγηκαν στη θάλασσα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτε στην κατάσταση αυτή. Τις μέρες αυτές όμως βρισκόμαστε μπροστά σε έναν εθνικιστικό και μισανθρωπικό παροξυσμό. Οι προσφυγικές “ροές” αντιμετωπίζονται ως ορδές βάρβαρων εισβολέων και όχι ως άνθρωποι ξεριζωμένοι εξαιτιας της φρίκης του πολέμου. Οι άμαχοι ξεριζωμένοι από όλα τα μέρη του κόσμου αντιμετωπίζονται ως στρατιώτες κάποιου οργανωμένου στρατού που έχει κάποιο ακατανόητο μυστικο σχέδιο. Για κάποιους (φιλήσυχους και νομοταγείς κατά τα άλλα πολίτες) ασφάλεια σημαίνει παιδιά θαλασσοπνιγμένα. Ήδη ,παρακολουθούμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό που οδηγεί στην ακροδεξιά στροφή της ελληνικής κοινωνίας. Ομάδες ναζιστικών περιπόλων βγαίνουν στους δρόμους της Λέσβου και του Έβρου. Επιτίθενται τυφλά σε όποιον δε τους μοιάζει, πρόσφυγες, δημοσιογράφους, γιατρούς, εργαζόμενους σε ΜΚΟ, αλληλέγγυους ανθρώπους. Καίνε αποθήκες με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, χλευάζουν έγκυες μετανάστριες, αποκλείουν την κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο. Έτσι, η κοινωνία βυθίζεται σε μία φασιστική έξαρση. Με τις ευλογίες και τα συγχαρητήρια του επίσημου κράτους, ένοπλες «πολιτοφυλακές» σπεύδουν στον Έβρο, προς υπεράσπιση του τίποτα που απειλείται από τον κανένα, αιχμαλωτίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες και καταστρέφοντας τα υπάρχοντά τους. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο φασισμός, η ισλαμοφοβία και έχουν φτάσει στο ζενίθ.

Όποιος ανέχεται τον πόλεμο, την εξαθλίωση, τον θάνατο του άλλου, θα έρθει η μέρα που θα τα βιώσει και ο ίδιος.

Εμείς, ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη – φρούριο, στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στον ρατσισμό, στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία προτάσσουμε κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στους κοινούς μας εκμεταλλευτές και καταπιεστές. Για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας χωρίς σύνορα και εκμετάλλευση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *