Καμιά παράδοση, καμιά ανακωχή

Η ακροδεξιά διαχείριση με τους μαφιόζους που τη χρηματοδοτούν έχει εξαπολύσει από το καλοκαίρι μια κατασταλτική εκστρατεία ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, στις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών .

Πρώτος στόχος ήταν η εκκένωση καταλήψεων των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών και η μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκε αστυνομική εισβολή στην κατάληψη GARE και δολοφονική επίθεση με χημικά στον χώρο του Κ-ΒΟΞ, η οποία αποκρούστηκε επιτυχώς από κόσμο που ήταν μέσα. Ακολούθησε η εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν στην Αθήνα με 4 συλλήψεις, η εκκένωση της κατάληψης Palmares στη Λάρισα με έξι συλλήψεις και η αστυνομική εισβολή στην κατάληψη LIBERTATIA στη Θεσσαλονίκη με την προσαγωγή οχτώ συντρόφων και τη σύλληψη τεσσάρων, την ώρα μάλιστα που γίνονταν ανακατασκευαστικές εργασίες στο κτίριο που είχε καεί από φασίστες το Γενάρη του 2018.Στη συνέχεια, εφαρμόζεται η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ. Οι πρυτανικές αρχές κλείνουν τη σχολή ,οι φοιτητές σπάνε τον αποκλεισμό και έρχονται αντιμέτωποι με άγρια καταστολή. Στις 17 Νοέμβρη, μετά το τέλος της πορείας, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στα Εξάρχεια και επιδόθηκαν σε ντελίριο βίας χτυπώντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Το παζλ της κατασταλτικής εκστρατείας έρχεται να συμπληρώσει το τελεσίγραφο του υπουργείου δημόσιας τάξης που ζητάει την παράδοση των κατειλημμένων χώρων.

Ο κόσμος των καταλήψεων εχθρεύεται τον καπιταλιστικό κόσμο της ιδιοκτησίας, του εμπορεύματος, του κέρδους και των χορηγών. Προτείνει έναν αντιιεραρχικό (απαλλαγμένο από εξουσία) κόσμο αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, όπου οι άνθρωποι αυτοοργανώνονται ισότιμα με γνώμονα τις ανάγκες τους και όχι το οικονομικό όφελος. Προκρίνει την οριζοντιότητα, την αυτενέργεια και την αλληλεγγύη, όχι μόνο ως τρόπο εσωτερικής λειτουργίας τους αλλά και ως τρόπο συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας. Οργανώνει δομές και επιχειρεί να αντιμετωπίζει κοινωνικές ανάγκες με αυτή τη λογική. Αγωνίζεται για την αλλαγή της κοινωνίας αμφισβητώντας τα βαθύτερα θεμέλια του υπάρχοντος κόσμου: την εξουσία και την ιδιοκτησία. Για τον λόγο αυτό, το κράτος πάντα έβλεπε και βλέπει ως εχθρό τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.

Όσα τελεσίγραφα, όση καταστολή κι αν δεχθεί το αναρχικό /αντιεξιουσιαστικό κίνημα και οι δομές του, δε θα πάψει να αγωνίζεται.Οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται από τους υπέρμαχους της “κανονικότητας” που στοιβάζουν ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και που προωθούν τη δράση των φασιστικών συμμοριών της αστυνομίας .

Από τη Χιλή και τη Βολιβία, τη γη των Μαπούτσε και των Ζαπατίστας, ως την Συρία και την Παλαιστίνη , το Χονγκ Κονγκ και την Τουρκία, καθώς και σε άλλα σημεία της γης, οι από τα κάτω εξεγείρονται ενάντια στους δυνάστες τους . Αυτή είναι η απάντησή μας στα τελεσίγραφα των εξουσιαστών. Οι αναρχικοί σε αυτές τις εξεγέρσεις ήταν είναι και θα είναι μπροστάρηδες.

Δεν παραδίνουμε τις δομές μας, μαχόμαστε για μια ελεύθερη κοινωνία

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *