10 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΒΙΑΙΑ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Σήμερα το πρωί η φοιτητική ομάδα Via Revolta προχώρησε σε κατάληψη του παρατημένου χώρου που λειτουργούσε σαν αποθήκη του Ψυχιατρείου και περιείχε από αρχειακό υλικό και τιμολόγια μέχρι νιπτήρες, καμπινέδες και εκκλησιαστικό (!) υλικό. Σε συνάντηση με τον Διευθυντή του ψυχιατρείου οι φοιτητές κατέστησαν σαφές πως δεν έχουν σκοπό το αρχειακό υλικό να καταστραφεί και του τόνισαν ότι πρέπει να βρει τρόπο μεταφοράς του σε άλλο χώρο. Παρόλα αυτά εκείνος ήταν ερειστικός, λέγοντας χαρακτηριστικά “αυτά είναι μαλακίες, θα προσαχθείτε, να ξεχάσετε το ενδεχόμενο της κατάληψης και να αποχωρήσετε άμεσα από το χώρο”. 

Σύντομα έφτασαν ασφαλίτες που διαμήνυσαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν οι φοιτητές και ότι αν αποφασίσουν να μείνουν, η κατάσταση “θα οδηγηθεί στα άκρα”. Αυτοί παρέμειναν στο χώρο ενώ παράλληλα λειτουργούσε μικροφωνική και μοιράζονταν κείμενα. Πολύ σύντομα υπήρξε επέμβαση από τις αστυνομικές δυνάμεις που με τη χρήση βίας συνέλαβαν 10 από τα άτομα που βρίσκονταν εκεί. Ο χώρος βρίσκεται μέσα στο προαύλιο του Πανεπιστημίου (που είναι κοινός με αυτόν του ψυχιατρείου). Ως εκ τούτου πολλοί φοιτητές που βρίσκονταν στα μαθήματά τους καθώς και εργαζόμενοι από τα γύρω κτήρια, βγήκαν έξω να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική επέμβαση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Κέρκυρας στις Αλυκές και κρατούνται ακόμα εκεί, ενώ τους έχει απαγγελθεί η κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και αναμένεται να κρατηθούν σήμερα το βράδυ στην Ασφάλεια και αύριο στις 9:00 το πρωί θα δικαστούν με την αυτόφορη διαδικασία. Πλήθος αλληλέγγυων βρίσκεται όλες τις ώρες αυτές έξω από την Ασφάλεια στις Αλυκές.             

 

ΣΗΜΕΡΑ 9/4 ΣΤΙΣ 22:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ

ΑΥΡΙΟ 10/4 ΣΤΙΣ 09:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 

(ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ  ΕΝΑΝΤΙ ΦΥΛΑΚΩΝ)

 

Υ.Γ.1 ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.  

Υ.Γ.2 Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 19:00  (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ)

 
ΚΕΙΜΕΝΟ VIA REVOLTA ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

“ΜΙΚΡΗ ΟΞΦΟΡΔΗ” ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ, 

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

Σήμερα, Τρίτη, 9/4/2013, προχωρήσαμε σε κατάληψη του χώρου που βρίσκεται στο Παλιό Ψυχιατρείο της Κέρκυρας, ανάμεσα στα τμήματα ΤΞΓΜΔ/ΤΗΧΕΙ και Πληροφορικής. Αποφασίσαμε να δώσουμε ζωή σε αυτόν τον εγκαταλελειμμένο χώρο, ιδιοκτησίας του Ψυχιατρείου, ο οποίος εδώ και χρόνια βρίσκεται σε αχρησία.

Θελήσαμε μέσα στο πανεπιστημιακό προαύλιο, που η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου ορματίζεται ως μια “μικρή Οξφόρδη”, να σπάσουμε τη σιγή της πανεπιστημιακής κανονικότητας δημιουργώντας μια υποδομή του ανταγωνιστικού κινήματος.

Για εμάς ο χώρος είναι ένα ανάχωμα ενάντια στις κυρίαρχες εμπορευματικές σχέσεις και τη συνθήκη της καταπίεσης και εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο θα διαμορφώσουμε και θα αναπτύξουμε τις σχέσεις που ορματατιζόμαστε, σχέσεις ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Είναι ένας χώρος όπου τα άτομα που τον διαχειριζόμαστε εκφράζουμε την άποψή μας και την κάνουμε πράξη, μέσα από οριζόντιες δομές και ομοφωνία. Εχθρευόμαστε τη λογική της ανάθεσης και της διαμεσολάβησης.

Ως Via Revolta θεωρούμε πως αυτός ο χώρος είναι μια επένδυση σε ένα μέλλον φτιαγμένο με τους δικούς μας όρους, χωρίς μεσάζοντες και αυτόκλητους σωτήρες.

Για να φτιάξουμε μια κοινωνία μέσα στην οποία η γνώση δεν θα διαχέεται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας από τις νουθετήσεις των καθηγητών, αλλά θα είναι ελέθευρα προσβάσιμη σε ελεύθερους ανθρώπους.

 Via Revolta

Συνέλευση για την Αυτοοργάνωση στις Σχολές και την Κοινωνική Αντεπίθεση

(viarevolta.squat.gr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *