Κείμενο που μοιράστηκε από αντιφασίστες/στριες στη μικροφωνική της 08/05

Οι φασίστες ξαναβγήκαν, να τους ξαναστείλουμε στις τρύπες τους

Πριν λίγες μέρες διαπιστώθηκε ότι σε κτίριο που ανήκει στο συγκρότημά της κατάληψης «Ελαία» εισέβαλαν φασίστες και γέμισαν τους τοίχους με ναζιστικά σύμβολα. Η πράξη αυτη, προκλητική από τη φύση της, δεν έμεινε αναπάντητη. Σύντροφοι/ισσες της κατάληψης έσβησαν τα σύμβολα δίνοντας πάλι στον χώρο την αξιοπρέπειά του. Τέτοιου είδους προκλήσεις δε θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

Παραμονή Πρωτομαγιάς φασίστες μοίραζαν υλικό και εφημερίδες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Ποταμού. Η ημερομηνία που διάλεξαν δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία. Η 1η Μάη είναι ημέρα απεργίας των εργατών εδώ και 129 χρόνια και το μακρύ χέρι του κράτους δε θα ήταν δυνατόν να μην επέμβει για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και να διασπείρει τις ρατσιστικές ιδέες του.

Η ιστορία του εργατικού κινήματος έχει αποδείξει ότι οι προσπάθειες των αφεντικών και των φασιστών να καταπνίξουν τους αγώνες της εργατικής τάξης έφεραν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδίωκαν.

Το πανηγύρι που στήνεται με τη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν μας αποπροσανατολίζει και δεν μας αποχαυνώνει. Παρόλο που το κράτος φαινομενικά θέλει να λύσει το πρόβλημα του φασισμού με δίκες, αντιλαμβανόμαστε πως μόνο εμείς μπορούμε να το λύσουμε με πολύμορφους, οριζόντιους, αυτοοργανωμένους, χειραφετημένους αγώνες. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμιά άλλη φασιστική πρόκληση ούτε στην Κέρκυρα ούτε πουθενά να επαναληφθεί.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ

Αντιφασίστες/ριες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *