Κάλεσμα σε αντιφασιστική πορεία από την ανοιχτή συνέλευση αντιφασιστών/αντιφασιστριών Κέρκυρας*

 

Χρυσή Αυγή, ένα νεοναζιστικό ξημέρωμα …

Στις 16 Μαΐου είδαμε το «κόμμα» της Χρυσής Αυγής να συγκεντρώνει το 6,97 % στις εθνικές εκλογές και να εκλέγει 21 βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το ποσοστό αυτό απέχει μακράν απ’ το 0,29 % που απέσπασε στις εκλογές του 2009. Γνωρίζουν όμως όλοι οι νέοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής το πραγματικό της πρόσωπο;

Παρόλο που η ίδια αυτοπροσδιορίζεται απλώς ως εθνικιστική και τα ΜΜΕ την παρουσιάζουν ως ακροδεξιά, στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση με ακραίες ρατσιστικές αντιλήψεις. Από τα παρακάτω «κατορθώματα» των μελών της, φαίνεται να της ταιριάζει περισσότερο ο χαρακτηρισμός ¨συμμορία¨, κι όχι “κόμμα¨:

Μιχαλολιάκος Νίκος : Ιδρυτής και έκτοτε γενικός γραμματέας ( ή καλύτερα « αρχηγός » ) της Χρυσής Αυγής.

Δεκέμβριος 1976 : Συλλαμβάνεται για επίθεση σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την κηδεία του αρχιβασανιστή της Χούντας Ε. Μάλλιου.

Ιούλιος 1978 : Καταδικάζεται σε φυλάκιση 1 έτους για τοποθέτηση βομβών στους κεντρικούς κινηματογράφους της Αθήνας ΡΕΞ και Έλλη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθώων πολιτών.

Απρίλιος 1984 : Αναλαμβάνει την ηγεσία της ΕΠΕΝ κατ’ εντολή του πρώην δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.

Ιανουάριος 2011 : Απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών.

Ρήγας Χρήστος : Φεβρουάριος 2009 : Δολοφονία του αστρολόγου Μ. Μουτάφη και της Π. Γκέζου. Συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012 και είναι ακόμη προφυλακισμένος.

Ανδρουτσόπουλος Αντώνης ( Περίανδρος ) : Ιούνιος 1998 : Δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών Δ. Κουσουρή και Η. Φωτιάδη, καθώς και του εκπαιδευτικού Γ. Καραμπατσόλη. Το 2006 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης.

Κασιδιάρης Ηλίας : Κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η δίκη του βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Σκορδέλη Θέμις : Σεπτέμβριος 2011 : Σοβαρός τραυματισμός Αφγανού μετανάστη με μαχαίρι. Η δίκη της έχει ήδη αναβληθεί 3 φορές.

Καζάκος Παντελής : Οκτώβριος 1999 : Δολοφονία δύο μεταναστών και σοβαρός τραυματισμός άλλων εφτά. Καταδικάστηκε σε δις ισόβια.

Όλοι οι προαναφερθέντες ( εκτός του Καζάκου ) διεκδικούν την είσοδο τους στην ελληνική Βουλή που θα τους εξασφαλίσει τη ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ και θα τους ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ που τους βαραίνουν !!!

Άλλες εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής

-Χάραγμα της σβάστικας στο μέτωπο μαθήτριας και στο χέρι καθηγήτριας στα Χανιά.

-Συμμετοχή και προτροπή σε πογκρόμ κατά μεταναστών στις 4-9-2004 και στις 12-5-2011, οδηγώντας τη δεύτερη φορά στο θάνατο ενός μετανάστη και στον τραυματισμό πολλών άλλων.

-Επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.

-Και πολλές ακόμα αντίστοιχες δράσεις που δε θα μπορούσαν να χωρέσουν σ’ ένα μόνο φυλλάδιο.

Σχέση με το ναζιστικό κόμμα Γερμανίας

« Στις 30 Απριλίου 1945 μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας

του 20ού αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι

νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της

Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, δείχνουν διστακτικοί απέναντι στο

μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου» (Απόσπασμα από άρθρο του Ν. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής)

Εκτός από την παραπάνω δήλωση για τον Χίτλερ, είναι πάμπολλες και οι συνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το νεοναζιστικό κόμμα Γερμανίας NPD. Κάθε χρόνο αποστολή της οργάνωσης συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή συνάντηση εθνικιστικών οργανώσεων για την επέτειο της πτώσης του Γ’ Ράιχ στο Βερολίνο. Επίσης, το 2007 η Χρυσή Αυγή συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή εθνικιστική κινητοποίηση στη σύνοδο των G8 στο πλευρό του NPD και άλλων φασιστικών κομμάτων, όπως το φασιστικό κόμμα Ιταλίας Forza Nuova. Τέλος, η Χ.Α. δεν έχει κανένα πρόβλημα να προβάλλει ως προεκλογική της θέση τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών με καταναγκαστική εργασία, σε προφανή αντιστοιχία με τα στρατόπεδα του Γ’ Ράιχ (Auschwitz κ.τ.λ.).

Η Χρυσή Αυγή στην Κέρκυρα

Παρόλο που πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής κρύβουν την ταυτότητά τους, γνωρίζουμε τουλάχιστον τους υποψήφιους βουλευτές της οργάνωσης. Στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας βρίσκονται οι : Τσιγγέλης Κων/νος (ιδιοκτήτης της καφετέριας Σπιρτόκουτο στην πόλη της Κέρκυρας), Χαγιάννης Σπύρος, Πουλή Μαρία.

Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν σαφές σε όλους μας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς ένα ακόμα ακροδεξιό κόμμα. Είναι μια εγκληματική συμμορία και οποιαδήποτε υποστήριξή της συνεπάγεται συνενοχή στις παράνομες δραστηριότητές της.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Σας καλούμε σε αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή 1 Ιουνίου και ώρα 18:00, με προσυγκεντρώση στην πλατεία Γιωργάκη.

 

* Η συνέλευση αντιφασιστών/αντιφασιστριών Κέρκυρας δεν αποτελεί πρωτοβουλία της κατάληψης Ελαία, αλλά απαρτίζεται από ανθρώπους από διαφόρους πολιτικούς και μη χώρους του νησιού, που νιώθουν την ανάγκη να απαντήσουν στην βαρβαρότητα του αναδυόμενου φασισμού και εκφασισμού της κοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *