ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ενημέρωση και προβολή για το κίνημα No TAV στην Ιταλία (κοιλάδα Susa), εν όψη της ημέρας παγκόσμιας αλληλεγγύης την Τετάρτη 11/4.

Κάλεσμα αλληλεγγύης

 Μετά την απαίσια μέρα της 27 Φλεβάρη όταν ένας από μας κινδύνεψε να πεθάνει στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την επέκταση του φρουρίου της Μανταλένα, ο πολλαπλασιασμός των πορειών, οι αποκλεισμοί οδών, εθνικών αυτοκινητοδρόμων, λιμανιών και σιδηροδρόμων, σε δεκάδες μεγάλες ή μικρότερες ιταλικές πόλεις, μας έδωσαν δύναμη για τη συνέχιση της αντίστασής μας στην εθνική οδό.
Σε αυτήν τη συγκυρία, συνειδητοποιήσαμε ότι η κυβέρνηση κι όλα τα κόμματα που στηρίζουν την υπερταχεία (Si TAV) τα βρήκαν σκούρα, παρά τις χιλιάδες των ενόπλων που επιστράτευσαν. Ανοίχτηκαν ρωγμές στην προπαγάνδα ποινικοποίησης που έχουν εξαπολύσει, και γεννήθηκαν επίσης παντού δυνατότητες ενός αγώνα ανοιχτού σε όλους κι όλες.
Στις 27 Φλεβάρη όχι μόνο έβαλαν τη ζωή ενός από μας σε κίνδυνο, αλλά κατέλαβαν κιόλας ένα ακόμη κομμάτι γης, το οποίο περιέφραξαν με δίχτυα, φράχτες και συρματοπλέγματα.
Την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Απρίλη, θα επιδιώξουν να γίνει νόμιμη η κατοχή τους. Τη μέρα εκείνη οι Αρχές καλούν τους γαιοκτήμονες στη διαδικασία «προσωρινής» κατοχής εδαφών. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να εισέλθουν στο οχυρωμένο φρούριο, ένας ένας· κι αν κάποιος δεν παραστεί, θα προχωρήσουν με τη διαδικασία ερήμην του. Αυτό που έχει σημασία για το κράτος είναι να δώσει μια επίφαση νομιμότητας στη βίαιη επιβολή ενός άχρηστο μεγάλου δημόσιου έργου. Από κείνη τη μέρα, οι εργολαβικές εταιρείες θα είναι πραγματικά σε θέση ν’ αρχίσουν τις εργασίες κατασκευής.
Κι αυτήν τη φορά, το NO TAV θα είναι εκεί. Θα είμαστε εκεί και θα ’μαστε σε κάθε σημείο απ’ όπου είναι δυνατόν να παρεμποδίσουμε τη μηχανή της στρατιωτικής κατοχής. Απευθύνουμε έκκληση υποστήριξης εκείνη τη μέρα κι όλη τη βδομάδα, την οποία προωθούμε ως βδομάδα λαϊκού αγώνα του κινήματος ΝΟ TAV. Χρειαζόμαστε το δίκτυο αυθόρμητης αλληλεγγύης, που μας στήριξε από τον Φλεβάρη, να γίνει ακόμα πυκνότερο και ισχυρότερο.
Δε σας ζητάμε να έρθετε εδώ, αν και είστε όλοι σας ευπρόσδεκτοι όπως πάντα·
σας ζητάμε να αγωνιστείτε στις πόλεις και στις χώρες όπου βρίσκεστε.
Σας ζητάμε να εξαπλώσετε την αντίσταση.

Κίνημα NO TAV (ενάντια στην κατασκευή της υπερταχείας TAV)
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *