Εκκένωση της κατάληψης Αντιβίωση στα Γιάννενα (δημοσίευση athens indymedia)

Το πρωί της Πέμπτης 29 Αυγούστου μπάτσοι όλων των ειδών επιχειρούν για να εκκενώσουν την κατάληψη Αντιβίωση. Την ίδια στιγμή, και ενώ η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη, έξω από το χώρο της κατάληψης παραμένουν αλληλέγγυοι και φωνάζονται συνθήματα, ενώ μετά από λίγο η συγκέντρωση μεταφέρεται στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Της επιχείρησης είχε προηγηθεί η έντονη παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων στην πόλη καθώς και η κατάληψη του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων, όπως και άλλες παρεμβάσεις, στα πλαίσια της αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Οι επιθέσεις του κράτους στις καταλήψεις εντάσσονται σε ένα αυστηρό πλαίσιο φίμωσης και καταστολής κάθε κοινωνικής αντίστασης, που ξεκινάει από τους χώρους εργασίας και καταλήγει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Δημαρχαίοι, μπάτσοι, δικαστές, διοικητές και λοιποί παρατρεχάμενοι ούτε η Αντιβίωση ούτε καμία άλλη κατάληψη δεν είναι για τα δόντια σας. Είναι κτίρια που ήδη αξιοποιούνται και που οι δομές και τα εγχειρήματα τους δεν αποτελούν προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς, αλλά, αντίθετα, χώρους δημιουργίας και ζυμωσης, για πολλούς. Θα παραμείνουμε παρόντες μέσα από τις διαδικασίες μας και με τη φυσική μας παρουσία στους κοινωνικούς, ταξικούς, αντιρατσιστικούς αγώνες. Γι αυτούς και για χίλιους άλλους λόγους η αλληλεγγύη στις καταλήψεις σημαίνει αγώνας για την ανατίμηση των ζωών μας.

Και αν ήρθε λοιπόν, και η σειρά των Ιωαννίνων να βιώσουν την καταστολή των κινηματικών και στεγαστικών δομών, οι ιδέες δεν εκκενωνόνται και κανένας δε θα μας στερήσει αυτά που μας ανήκουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *