Δίκη 5 φοιτητών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΑΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

 Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο μέχρι τώρα είχαμε την ευκαιρία να δούμε συλλήψεις 28 φοιτητών στη πρυτανεία και 10 φοιτητών σε πανεπιστημιακό χώρο. Ο αυταρχισμός ωστόσο δεν περιορίζεται στους φοιτητές που αντιδρούν αλλά επεκτείνεται στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα κτήρια του Πανεπιστημίου κλείνουν στις αυστηρά 21.00 μετά από το τελευταίο διάταγμα της Πρυτάνεως, τα κάγκελα έχουν περικυκλώσει πλέον τους πανεπιστημιακούς χώρους, αίθουσες δίνονται μόνο για μάθημα και υπάρχει απαγόρευση σε κάθε συλλογικότητα και άτομο να τις χρησιμοποιήσει. Επιπλέον είδαμε την δημιουργία του κοινωνικού δικτύου my.ionio.gr για το οποίο σπαταλήθηκαν 175.000 ευρώ, σε αυτό υπάρχουν όλα τα στοιχεία των φοιτητών, διοικητικών και καθηγητών σε προφίλ που οι ίδιοι δεν δημιούργησαν ποτέ και δεν έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν. Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, όπως και ένα ξεκάθαρο φακέλωμα.

 Η τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλλουν με όλα τα παραπάνω, συμπληρώνεται τώρα και με τη χρήση ένδικων μέσων. Βολεμένοι πρώην και νυν καθηγητές του πανεπιστημίου (Ιωάννης Σαριδάκης, Σταύρος Κάτσιος) σε συνεργασία με την πρυτανεία και την ΠΑΣΠ διώκουν πλέον φοιτητές, με μια δικογραφία – χάος που περιλαμβάνει πολλά διαστρεβλωμένα περιστατικά των τελευταίων τριών ετών στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές, γίνεται απόπειρα στοχοποίησης πέντε ατόμων, με ανακρίβειες και αισχρά ψεύδη. Ο ουσιαστικός στόχος είναι η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής ιδιότητας, της ελεύθερης έκφρασης ιδεών, ο παραδειγματισμός όπως και η τρομοκράτηση των υπολοίπων για το επόμενο διάστημα. Το μήνυμα είναι ένα: όποιος αντιδρά, καταστέλλεται.

 Οι διώξεις βασίζονται σε αποδεδειγμένα ψεύδη, είναι καθαρά πολιτικές και εκδικητικές, βασίζονται και ενισχύουν τη θεωρία των δύο άκρων, την ταύτιση δηλαδή των φασιστών δολοφόνων με όποιον αγωνίζεται, πρακτική που υιοθετούν ξεκάθαρα όσοι κίνησαν τις διώξεις. Για αυτό πιστεύουμε πως οι διώξεις αυτές μας αφορούν όλους και η αντίδραση πρέπει και θα είναι μαζική. Ας ξέρουν όλοι αυτοί ότι με τις ύπουλες μεθοδεύσεις τους ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας τρομοκρατούν, ούτε μας φιμώνουν. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να εκφέρουμε λόγο και να βγαίνουμε στον δρόμο.

 Καλούμε όσους φοιτητές ήταν παρόντες στα περιστατικά να επικοινωνήσουν μαζί μας.

 Kαλούμε σε Ανοιχτή Συνέλευση την κερκυραϊκή κοινωνία, σωματεία, συλλογικότητες και πολιτικές ομάδες, τη Δευτέρα 24/2 και ώρα 18.00 στο κτήριο του Τμήματος Ιστορίας, προκειμένου να προγραμματιστεί παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο κατά των πολιτικών διώξεων των 5 φοιτητών του Ι.Π.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Ι.Π.,

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 Συντονιστικό Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου

 syntontistikoip@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *