Ανακοίνωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας σχετικά με την επιχειρούμενη εκκένωση της Ελαίας

Ανακοίνωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η οργάνωση Κέρκυρας του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση για την ενέργεια του Αντιδήμαρχου Σπ. Ρίγγα να δώσει τελεσίγραφο για να «εκδιώξει» τη συλλογικότητα της «Ελαίας»: «Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων και ο Δήμαρχος  στα πλαίσια μιας  ανόητης και ανερμάτιστης πολιτικής που ακολουθούν προχώρησαν σε μια απόφαση, όπου με το πρόσχημα της χρησιμοποίησης του χώρου του εγκαταλελειμμένου κτήματος της  ΕΛΑΙΑΣ για θερμοκήπιο παραγωγής λουλουδιών,  επιχειρούν να εκδιώξουν την κατάληψη που λειτουργεί εκεί εδώ και τέσσερα χρόνια με λειτουργία θερμοκηπίου παραγωγής βιολογικών προϊόντων και χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων .
Αντί ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο να ευθυγραμμιστούν με τις θετικές ενέργειες άλλων Δήμων της χώρας και να ενισχύσουν έμπρακτα τα κινήματα των αγροτών και πολιτών για την τροφοδοσία του πληθυσμού με φτηνά αγροτικά προϊόντα.
Αντί να φροντίσει για την εξασφάλιση χώρων για την στέγαση κοινωνικών συλλογικοτήτων της πόλης μας και του Νησιού για πολιτικές πολιτιστικές και ευρύτερα κοινωνικές δραστηριότητες , προσπαθεί με την απειλή της αστυνομικής βίας να καταργήσει και τις    ήδη υπάρχουσες.
Καλούμε τον λαό της Κέρκυρας και τις οργανώσεις του να αντισταθούν στην αυταρχική, αντιδημοκρατική και αντικοινωνική πολιτική του Δήμου που αντί να αντισταθεί στην εκποίηση της γης μας , αντί να σταθεί στο πλευρό της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας, βάλλει εναντίον συλλογικοτήτων που θα έπρεπε να αγκαλιάσει και να βοηθήσει.
Αν θέλει ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο να κατασκευάσουν φυτώριο λουλουδιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκατοντάδες στρέμματα δημόσιας ιδιοκτησίας που είναι χέρσα και όχι να ακυρώσουν μια προσπάθεια κοινωνικού χαρακτήρα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *