ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9 ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΔΟΥΛΟΙ αντίγραφοΗ κατάληψη σας καλεί το βράδυ του σαββάτου 21/9 στην υπαίθρια προβολή του ντοκιμαντέρ “Να μην ζήσουμε σαν δούλοι” στις 20:30 στη Σπηλιά (παλιά κτελ).

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Μια ταινία του Γιάννη Γιουλούντα 
 “Το “Να μην ζήσουμε σαν δούλοι” είναι ένα σύνθημα που συνοψίζει πολλά. 
Μέσω αυτού, ο Γιάννης Γιουλούντας έχει κάνει ένα τραγούδι και μια ταινία ώστε η μαρτυρία της αντίστασης και των εναλλακτικών λύσεων που αναπτύσσονται στην Ελλάδα να ταξιδέψει στη Γαλλία και παραπέρα. 
Πλούσια σε μουσική και συναίσθημα, αυτή η ταινία παρέχει επίσης μια ανάλυση του συνθήματος Να μην ζήσουμε σαν δούλοι αλλά και ενός προβληματισμού που οδηγεί στη δράση και στη διεθνή σύγκλιση των αγώνων.
 Μια ταινία που κυκλοφορεί ελεύθερα (creative commons). 

” Γιάννης Γιουλούντας : Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος ελληνικής καταγωγής, ο Γιάννης Γιουλούντας μελετά την τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και συμμετέχει σε διάφορα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης : Siné-Mensuel, Le Monde Libertaire, La vie est à nous, Politis, Radio Libertaire… 

Έγραψε διάφορα κείμενα και άρθρα σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του “Η Ελλάδα, λίκνο ενός άλλου κόσμου », με τον Ραούλ Βανεγκέμ. Το τελευταίο του βιβλίο είναι το “Πίσω από τις λέξεις” (Εκδόσεις Εξάρχεια). 

Το “Να μην ζήσουμε σαν δούλοι” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. 

— 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *