ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΛΑΙΑΣ

μεταφορες αντίγραφο

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Οι μεταφορές-μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων είναι κομβικής σημασίας στο καπιταλιστικό σύστημα. Είναι το λάδι στις μηχανές του κεφαλαίου και ο δίαυλος επικοινωνίας του με το καταναλωτικό κοινό. Είναι το κλειδί της παγκοσμιοποιημένης αγοράς και η βάση επέκτασης των πολυεθνικών εταιρειών. Η μετακίνηση ανθρώπων από το σπίτι στη δουλειά συνδέεται με τους χειρότερους συνειρμούς που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του.
Όμως η μετακίνηση ανθρώπων είναι αυτή που «κουβαλάει» και τον πιο μεγάλο ενθουσιασμό, τα καλύτερα των συναισθημάτων, μια νέα αρχή, μια επιστροφή σε κάτι που νοσταλγήσαμε. Είναι η επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά. Είναι το «άδειασμα» του μυαλού από τις έννοιες. Η μετακίνηση συνδέεται με το ταξίδι, το αντάμωμα, την αναψυχή. Το ταξίδι είναι η απότομη παύση της κανονικότητας.
Σε μια εποχή που η μετακίνηση μοιάζει πολυτέλεια και το κόστος της έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, εμείς διαβλέπουμε νέες δυναμικές. Άνθρωποι απομονωμένοι ως τώρα στην ιδιωτική τους σφαίρα, «αναγκάζονται» να μοιραστούν το ταξίδι τους, το χρόνο τους, τις έννοιες τους. Αποκτούν μια ιδιότυπη γειτονία με ανθρώπους που πιθανά να μην επέλεγαν να «γειτονέψουν» και αυτό είναι μια πρόκληση πολυσήμαντη. Σε ένα κοινό ταξίδι γεννιούνται πράγματα απροσδόκητα.

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΛΑΙΑΣ

Εμείς, ως Κατάληψη Ελαία, με το σκεπτικό ότι οι δομές αλληλεγγύης είναι το προαπαιτούμενο για τη διαμόρφωση κοινών τόπων στο εσωτερικό της πολυδιασπασμένης κοινωνίας, δημιουργούμε ένα δίκτυο μετακινήσεων μέσω του blog μας και σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτό. Σε ειδική στήλη στο blog μας θα αναρτώνται διαθέσιμα δρομολόγια. Ο καθένας μπορεί εύκολα να βρει έναν ή περισσότερους πιθανούς συνταξιδιώτες, αποστέλλοντας ένα email (στο metaforeselaia@gmail.com) με ονοματεπώνυμο-τηλέφωνο και το δρομολόγιο που προσφέρει ή ζητάει. Έτσι θα μπορέσει να μοιραστεί το ταξίδι και τα έξοδα. Ο διαχειριστής του email θα σας φέρει σε επαφή με τον πιθανό ενδιαφερόμενο/η, (χωρίς να δημοσιοποιεί στο blog τα προσωπικά σας στοιχεία, παρά μόνο το μικρό σας όνομα).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *