Ανακοίνωση – Κάλεσμα της κατάληψης παλαιού δημαρχείου Κέρκυρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ν.ΡΩΜΑΝΟ

Από 10.11.2014 ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πεί-νας διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα λήψης εκπαιδευτικών αδειών, κάτι που προβλέπεται και στο Σωφρονιστικό Κώδικα. Το κράτος έκτακτης ανάγκης αρνείται να αναγνωρίσει το δικαίωμα αυτό στον πολιτικό του αντίπαλο, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στον ταξικό πόλεμο δεν χωράει καμία έννοια δικαι-οσύνης ή κράτους δικαίου. Πρόκειται για μια συνειδητή και ψυχρά μεθοδευμένη επιλογή να εξοντωθεί ο εσωτερικός εχθρός, κατά τη συνήθη πρακτική του κράτους να καταστέλλει κάθε φωνή αντίστασηςχ.

 

Ο αγώνας του Ρωμανού ΔΕΝ είναι απλά μια προσπάθεια ενός φυλακισμένου που θέλει να σπουδάσει, όπως σκόπιμα και αποπροσανατολιστικά παρουσιάζουν τα ΜΜΕ του καθεστώτος. Γι’ αυτό, το ζήτημα δεν πρόκειται να λυθεί με φαϊνές ιδέες υπουργών για σπουδές μέσω τηλεδιάσκεψης, ή πτυχία εξ αποστάσεως, γιατί απλούστατα το επίδικο είναι η ελευθερία.

 

Το καθεστώς που θέλει να δολοφονήσει το Ρωμανό είναι το ίδιο που χτίζει φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, που στοιβάζει χιλιάδες φυλακισμένους σε τσιμεντένια κλουβιά και χιλιάδες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που απελευθερώνει με νόμο μεγαλεμπόρους ναρκωτικών και αθωώνει καταχραστές δημόσιας περιουσίας. Το ίδιο που έχει ποδοπατήσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, έχει καταστείλει κάθε διαδήλωση και μορφή διαμαρτυρίας, που διώκει αγωνιστές, που έχει εξωθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε αυτοκτονία, που έχει βυθίσει στην εξαθλίωση τεράστιο μέρος της κοινωνίας.

 

Γι’ αυτό η νίκη στον αγώνα του Ρωμανού θα είναι νίκη κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται δυναμικά, κάθε επιταγμένου απεργού, κάθε χτυπημένου διαδηλωτή, κάθε διωκόμενου φοιτητή, αλλά επίσης και κάθε άνεργου, κάθε ανασφάλιστου εργαζόμενου, κάθε κατατρεγμένου μετανάστη και κάθε εξαθλιωμένου ανθρώπου αυτής της χώρας.

 

Καλούμε την τοπική κοινωνία, φορείς και σωματεία να στηρίξουν το εγχείρημα και τις δράσεις της κατάληψης και τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού και των αλληλέγγυων απεργών πείνας, με ό,τι αυτός συμβολίζει. Να συγκρουστούμε με τη δολοφονική κυβέρνηση και το κράτος έκτακτης ανάγκης. Θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη εκφράζεται μόνο έμπρακτα και δεν μπορεί παρά να στοχεύει ευθέως στη νίκη του αγώνα του Ρωμανού, που σύμφωνα και με τον ίδιο θα αποτελέσει εφαλτήριο “να ανοίξει ένα μέτωπο αγώνα σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους μας”.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (SAN GIACOMO)

 

Συνέλευση κατάληψης στις 20:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *