ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΕΛΤΑ / οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια, αλλά οι άνθρωποι

Συνεχίζοντας το δόγμα της “μηδενικής ανοχής”, σε οτιδήποτε αντιστέκεται στο σύστημα, το κράτος επέλεξε τη 12 Σεπτέμβρη, να επιτεθεί “θεαματικά” στις καταλήψεις και να σφραγίσει την κατάληψη ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη. Ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις έκαναν μια χολυγουντιανού τύπου εισβολή στο κτήριο της κατάληψης και συνέλαβαν 10 συντρόφους που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα, κατέσχεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, ενώ κατέστρεψαν υποδομές και εξοπλισμό διαφόρων εγχειρημάτων της κατάληψης. Ταυτόχρονα, με τραμπούκικο τρόπο, προσήγαγαν 4 αλληλέγγυους που έσπευσαν στην κατάληψη. Αμέσως κλήθηκε συνέλευση αλληλεγγύης η οποία αποφάσισε τις παραπέρα κινήσεις. Τις ημέρες που ακολούθησαν οργανώθηκαν πολλές διαφορετικές δράσεις αλληλεγγύης σε όλη την ελλάδα και γράφτηκαν κείμενα συμπαράστασης από πολλές συλλογικότητες.

Η κατάληψη ΔΕΛΤΑ αποτελεί έναν αυτοοργανωμένο χώρο ο οποίος στεγάζει πληθώρα εγχειρημάτων (από παιδότοπο μέχρι τυπογραφείο) αλλά και πολιτικών εκδηλώσεων. Αμέσως μετά την κατάληψη (5/5/2007) η εξουσία απείλησε το εγχείρημα κόβοντας το νερό αρχικά και 2 χρόνια αργότερα προσπάθησε να κόψει το ρεύμα ώστε να εγκαταλειφθεί η κατάληψη. Τον προηγούμενο χρόνο επιστρατεύθηκε το ΑΤΕΙΘ -στο οποίο και ανήκει το κτήριο- με τις απειλές για εκμίσθωση, όπως επίσης για δεύτερη φορά η ΔΕΗ.

Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι μπροστά στο φάσμα των αντικοινωνικών, εξοντωτικών μέτρων που ετοιμάζουν να “περάσουν”, ένα πρόβλημα που θα διογκωθεί από εδώ και στο εξής θα είναι και το ζήτημα της στέγασης. Αυτό είναι ακριβώς που τους φοβίζει, οι αντιστάσεις από τα κάτω, και γι΄ αυτό διαλέγουν την επίθεση στα εγχειρήματα δημιουργίας αντιδομών.

 

 

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της κατάληψης Δέλτα σχετικά με την εισβολή:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΕΛΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1422163

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *